Over ons

Vakmanschap sinds 1927
In 1927 had grootvader Roelf Kok een manufacturenwinkel in het Friese Surhuisterveen. Keer op keer moest hij de standaard bedden laten aanpassen, omdat ze te groot waren voor de bedsteden. Zo ontstond het idee om zelf bedden op maat te gaan maken. Vanuit deze nuchtere gedachte werd beddenfabriek Avek in 1927 opgericht. Avek staat voor Arbeid, Vlijt En Kwaliteit. Het erfgoed van grootvader is voor de kleinzonen Roelf en Roelf nog steeds leidend. In Surhuisterveen worden de bedden nog altijd op maat gemaakt. Door mensen die hun vak verstaan en met liefde bedden produceren van topkwaliteit. Wij gaan graag voor u aan slag!

Duurzaamheid
Wij maken onze bedden en matrassen in onze eigen fabriek in Friesland. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen van A-kwaliteit. Het toegepaste hout heeft als keurmerk FSC/PEFC en komt van duurzame bosbouw. Wij werken intern met een meerjarenbeleid gericht op duurzaamheid. Onze energie is groen, onder andere afkomstig van Europese windmolenparken. Het afval wordt zoveel mogelijk beperkt en gescheiden afgevoerd. In de fabriek staat de veiligheid van onze medewerkers voorop. Wij hebben als familiebedrijf een sociaal karakter, dit resulteert in loyale medewerkers en lange dienstverbanden met onze vakmensen.

Ruime productiemogelijkheden
Uniek aan ons bedrijf zijn de vele productiemogelijkheden die wij in eigen huis hebben. Zo is Avek de enige onafhankelijke beddenproducent in Nederland die een schuimfabriek als zusterbedrijf heeft. Bij Avek International wordt jaarlijks ca. 160.000m3 comfortschuim geproduceerd. In onze beddenfabriek worden niet alleen matrassen, hotelbedden, en boxsprings gemaakt, maar is ook een zeer complete metaalafdeling voor de productie van stalen bedden, bedbodems en frames aanwezig. Kortom: wij hebben alles in huis om het bed van uw dromen te maken! 

Partnership en service
Wij gaan graag langdurige relaties met onze klanten aan, zodat wij kunnen laten zien waar we voor staan. Bij het ontwikkelen van onze producten vinden wij het belangrijk dat de bedden zowel betaalbaar als duurzaam zijn. Het gaat immers niet alleen om ‘out-of-pocket’ kosten, maar ook om de kosten in relatie tot de levensduur van het bed. Met deze benadering hebben wij in zowel de institutionele markten als de recreatiesector een goede reputatie en klantenkring opgebouwd. 

Daarbij staat serviceverlening hoog in het vaandel. Wilt u bijvoorbeeld dat wij uw oude bedden meenemen en de nieuwe bedden inhuizen en monteren? Dat is allemaal mogelijk. Wij werken al ruim 70 jaar samen met onze transporteur Oegema. Samen met hen ontzorgen wij u graag. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner waarmee u goede afspraken kunt maken? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0512-369444. Wij willen u graag helpen met een persoonlijk, gedegen advies en zijn pas tevreden als u dat ook bent.  

Op deze site treft u een deel van onze vaste collectie projectbedden aan, zodat u een goed beeld krijgt van onze mogelijkheden. Tevens kunnen wij ook speciaal voor u ‘custom-made’ oplossingen ontwikkelen. Samen met u komen we tot de beste invulling van uw wensen op het gebied van comfortabel slapen.

Beddenfabriek
Avek is één van de oudste beddenfabrieken in Nederland, opgericht in 1927 door ‘pake’ Roelf Kok. In het Friese dorp Surhuisterveen had Roelf Kok een manufacturenwinkel, waar ook bedden verkocht werden. Lees hier verder.

Boxspring fabriek
In 1927 is Avek gestart met de productie van bedden en spiraalbedbodems op maat. Maar in de laatste decennia heeft Avek zich steeds meer toegelegd op de productie van boxsprings, waardoor Avek meer en meer een boxspringfabriek is geworden. Lees hier verder.

© 2021 Projectbedden - alle rechten voorbehouden